Om oss

Swedish Bee Company - Ekosystemtjänster för ett hållbart samhälle

Jag som driver Swedish Bee Company heter Mats Olofsson och erbjuder bin

som en ekosystemtjänst för att bidra till ett hållbart samhälle.

 

Swedish Bee Company satsar på produktion av honung, bipollen och att tillhandahålla bisamhällen till försäljning. Alla våra bin är Buckfast. Drottningarna är noga utvalda med anlag från testat aveslmaterial och kommer från en professionell drottningodlare.

Allt började med en idé för några år sedan om att komma närmare naturen. Jag gick en kurs i biodling och blev fascinerad av hur bisamhället fungerar och vilken avgörande roll bin spelar i naturen och för pollineringen. Biodling kan ge fantastiska naturupplevelser.

Tänk dig en sen kväll i slutet på maj. Allt i naturen växer så det knakar. Det är ljust, kvällen är ljum och du står där och tittar på bina som flyger och hämtar nektar och samtidigt utför en viktig ekosystemtjänst som vi alla har nytta- och är beroende av. Sagolikt vackert. Det är därför jag är biodlare.  

Jag har en examen från Yrkeshögskolan för biodling och ett Gesällbrev i biodlaryrket. Jag är godkänd biodlare och medlem i Biodlingsföretagarna. 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med professionella aktörer inom biodlingen som tex Honungsgården på Bjäre som är en av Sveriges största drottningodlare. 

 

Vi håller till i Växjö i Småland.